Tuesday, August 14, 2007

διώξε με...

...αλλά εγώ θα σε αγαπώ και θα σε τιμώ ακόμα και αν εσύ με έχεις λίγο γραμμένο.


περίπτωση έλληνα που διέπρεψε στα ξένα.

ενός μυαλού από αυτά που η ελλάδα θα έπρεπε να κρατάει με νύχια και με δόντια γιατί τα χρειάζεται.
όμως οι πόρτες ήταν κλειστές. η λύση ήταν το εξωτερικό. η
επιτυχία μεγάλη.



3 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να εγκλωβίσουμε ένα σημαίνον πρόσωπο στα στενά όρια ενός μικρού εθνικού υποανάπτυκτου κράτους. Δε λέω, έπρεπε να γίνουν προσπάθειες να παραμείνει, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός να μένουν εδώ τα άτομα. Αντιθέτως, οφείλεται να είναι ελεύθερα να πηγαίνουν όπου μπορούν τα ίδια να αναπτυχθούν.

diva said...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Δείμο του Πολίτη αλλά ύστερα είναι και το...εντάξει , τα κρατάμε τα σημαντικά άτομα..να τα κάνουμε τι; Η λερναία ύδρα του ελληνικού "κακού" δεν αλλάζει εφόσον άλλα είναι τα "σημαντικά" για αυτή τη χώρα. Τουλάχιστον ας βοηθούνται ανθρώποι σαν την κυρία Ζαφειρίου να φύγουν πιο εύκολα..μια ώρα αρχίτερα..ε..κι εδώ που τα λέμε σε αυτό η Ελλάδα μας πρωτοστατεί!

Dodos said...

δείμε του πολίτη ένα υποανάπτυκτο προς αναπτυσσόμενο κράτος έχει παραπάνω λόγους να κρατάει τέτοιους ανθρώπους.

και ένα καλό:
το ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας που έχει έδρα το ηράκλειο της κρήτης και αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα στον κόσμο, είναι δείγμα πως η ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική ως ανεπτυγμένη χώρα και όχι ως υποανάπτυκτη, έχοντας στο δυναμικό της κυρίως έλληνες επιστήμονες.
αντίστοιχα και σε άλλους τομείς τέτοιες αλλαγές θα κρατάνε ανθρώπους με ποιότητα, δυναμικότητα και εργατικότητα στην ελλάδα.

--

diva καλώς σε βρίσκω και εσένα στον ιτστοχώρο. ελπίζω ανανεωμένη και δυνατή ώστε να αντιμετωπίσουμε τα όσα μας επιφυλάσσει αυτός ο χειμώνας.

ίσως πρέπει να αλλάξουμε σειρά στο τι θεωρούμε ''σημαντικά'' σε αυτή τη χώρα.
εγώ βλέπω τόσους σημαντικούς ανθρώπους δίπλα μου που μένουν αναξιοποίητοι την ώρα που ασήμαντα και κενά άτομα κάνουν καριέρες γλύφωντας απλά κώλους.

αυτό ίσως πρέπει να αλλάξει γιατί αυτό στην ευρώπη δεν γίνεται. εκεί ξέρουν τι σημαίνει αξιολόγηση.