Monday, August 20, 2007

χωρίς νόημα

υποθέτω πως από σήμερα, σχεδόν κάθε κατεργάρης στη θέση του.
πίσω από το γραφείο του ή πίσω από το έδρανο του ή πίσω από το μουτζουρωμένο θρανείο του...είναι η περίοδος που αρχίζουνε όλοι να μπαίνουνε σε ένα πρόγραμμα ακόμα και εμείς οι - τυπικοί στα καθήκοντά μας - φοιτητές.
πάντα θεωρούσα ως αρχή νέας χρονιάς κάποια από τις μέρες μεταξύ αυγούστου και σεπτεμβρίου.

ίσως γιατί τότε οι μέρες των αδειών και της απόλυτης ελευθερίας έφθαναν στο τέλος τους.
ή λόγω της τηλεοπτικής αταξίας που επικρατούσε μέχρι να βρουν τη θέση τους όλοι οι τηλεοπτικοί ''σούπερ σταρ''. ή μάλλον με επηρέαζαν τα πιο βαρετά ψώνια για ένα παιδί στα jumbo - τότε που ήμουν και εγώ παιδί - που ήταν μόνο μολύβια και τετράδια. ή όλα αυτά μαζί.

έτσι λοιπόν εγώ ο περίεργος που πιστέυω πως άλλο θεωρείται αρχή του χρόνου και άλλο πραγματικά είναι, εύχομαι να πάει καλά αυτή η χρονιά χωρίς έκτακτα δελτία, χωρίς δυσάρεστα περιστατικά, μόνο με ευχάριστες εκπλήξεις και φαινομενικές αλλαγές για αυτή τη χώρα, με προαγωγές και αυξημένους μισθούς και φυσικά με τα μαθήματα όλων των εξεταζόμενων φοιτητών περασμένα (αμήν θεέ μου).

καλή εβδομάδα και καλή αρχή στις δουλειές σας.

α και φυσικά καλή επιτυχία στους φοιτητές που με τους τελευταίους καύσωνες του καλοκαιριού θα δίνουν μαθήματα αλλά μετά θα ''παραλάβουν'' το νέο αίμα που θα σκορπιστεί στις σχολές ολόκληρης της χώρας. ;)

2 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Τελείωσαν οι διακοπές και επιστρέφουμε όλοι και οι εκλογές να μας απειλούν κάθε ομαλή επανένταξη (σαν ουσιοεξαρτημένος μιλά, ε;).

Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά μου φαίνεται σαν μια απατηλή ψευδαίσθηση δική μας απόφασης, σίγουρα είναι. Από τη στιγμή που τελικά τίποτα δεν καθορίζουμε εμείς αλλά η τηλεοπτική προβολή και το ρουσφέτι ίσως μια μικρή αντίδραση να είναι το κανέναν από τους δύο.

Dodos said...

δήμο κουράγιο, τουλάχιστον φαίνεται ότι αγαπάς αυτό που κάνεις οπότε είναι ελαφρυντικό στην όλη κατάσταση.

αυτή η ρημάδα η τηλεόραση τα καθορίζει όλα τελικά!
δεν ξέρω αν είναι ευκολότερη η απεξάρτηση από αυτή παρά από τις ουσίες!